top-vpravo-zastavka-5a

Pozivnica na Međunarodni festival kobasica Klobásafest 2019

Mesna zajednica Bački Petrovac Vas poziva da posetite Međunarodni festival kobasica Klobásafest 2019 koji će biti održan u Bačkom Petrovcu, 16. februara 2019. godine. Možete doći kao član takmičarske ekipe, kao izlagač i prodavati vlastite proizvode ili kao posetilac koji će svojim glasanjem oceniti kvalitet proizvedenih kobasica.

Dođite na žurku, zapevajte i zaigrajte u ritmu dobre muzike, probajte različite kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke (svinjokolje), napravite svoju kobasicu i pobedite ili kupujući tombolu možete oceniti proizvedene kobasice i dobiti vredne nagrade.

Zainteresovani za takmičenje u pravljenju kobasica mogu se javiti u Mesnu zajednicu Bački Petrovac na tel. 021 780 032.

Obrazac prijave možete preuzeti ovde:

• Prijava •

Prostor za prodaju vlastitih proizvoda možete rezervisati u Turističkoj organizaciji Opštine Bački Petrovac preko telefona broj 021 780 478.

Program

10.30   Prijavljivanje i raspoređivanje takmičarskih timova

10.45   Predstavnici takmičarskih timova preuzimaju repromaterijal

11.00   Nastup muzičke grupe

11.15   Svečano otvaranje Klobásafest 2019 i početak takmičenja u izradi kobasica

11.30   Prodaja prženih kobasica i čvaraka

12.00   Tombola = degustacija i ocenjivanje kobasica na štandovima takmičarskih ekipa

12.15   Preuzimanje uzoraka svežih kobasica od takmičarskih timova

14.00   Izvlačenje dobitnika nagrada na tomboli

15.00   Dodela diploma i nagrada

15:30   Narodno veselje

Pravila takmičenja

Takmičarski tim je sastavljen od 4 člana.

Kotizacija za takmičarski tim do 15.01.2019. godine iznosi 7000 dinara ili 70 EUR za takmičarske timove iz inostranstva.

Od 16.01.2019. godine do 09.02.2019. godine kotizacija za takmičarski tim iznosi 8000 dinara ili 80 EUR za takmičarske timove iz inostranstva.

 

U ceni kotizacije je uračunato:

10kg mlevenog svinjskog mesa za proizvodnju kobasica

Upotreba plastične posude za mešanje mesa i higijenske rukavice (8x)

Usoljena i oprana tanka svinjska creva 15m

Kecelje sa logom Klobásafest 2019 (4x) i kalendar za 2019. godinu (4x)

Sto i prostor za proizvodnju kobasica

Uslužno prženje kobasica za degustaciju i ocenjivanje (2kg za svaki tim)

Narezan hleb (2 vekne)

 

Takmičarski tim donosi: erb kf2019 121218

So, papriku, beli luk, kim i druge tajne sastojke za kobasice

Specijalna creva za proizvodnju tradicionalnih kobasica

Mašinu za punjenje kobasica

Vlastite proizvode za dekoraciju štanda takmičarskog tima

Folklornu nošnju, dres ili drugu vrstu odeće za promociju tima

Ukrasne predmete za dekoraciju stola i degustaciju prženih kobasica

 

Od proizvedenih kobasica takmičarski tim predaje, pojedinačno upakovane u kese sa nalepljenim logom svog tima: za ocenjivanje (1kg) + za tombolu (2x1kg)=3x1kg. Jedan deo (2kg) može uslužno da isprži na roštilju organizatora manifestacije a preostali deo može pržiti u svojoj režiji za vlastitu konzumaciju ili može odneti kući (5kg).

Organizacioni odbor

 

• Prijava •