top-vpravo-zastavka-5a

Pozivnica na Klobásafest 2020

klobasafest2020

Mesna zajednica Bački Petrovac Vas poziva da posetite Međunarodni festival kobasica Klobásafest 2020 koji će biti održan u Bačkom Petrovcu, 15. februara 2020. godine. Možete doći kao član takmičarske ekipe, kao izlagač i prodavati vlastite proizvode ili kao posetilac koji će svojim glasanjem oceniti kvalitet proizvedenih kobasica.

Dođite na žurku, zapevajte i zaigrajte u ritmu dobre muzike, probajte različite kobasice, čvarke i druge proizvode sa zabijačke (svinjokolje), napravite svoju kobasicu i pobedite ili kupujući tombolu možete oceniti proizvedene kobasice i dobiti vredne nagrade.

Zainteresovani za takmičenje u pravljenju kobasica mogu se javiti u Mesnu zajednicu Bački Petrovac na tel. 021 780 032. Obrazac prijave i detalje o Međunarodnom festivalu kobasica možete preuzeti sa web strane www.petrovec.org.rs/klobasafest .

Prostor za prodaju vlastitih proizvoda možete rezervisati u Turističkoj organizaciji Opštine Bački Petrovac preko telefona broj 021 780 478.

Program

10.30   Prijavljivanje i raspoređivanje takmičarskih timova

10.45   Predstavnici takmičarskih timova preuzimaju repromaterijal

11.00   Nastup muzičke grupe Maks sa gostujućim pevačima

11.15   Svečano otvaranje Klobásafest 2020 i početak takmičenja u izradi kobasica

11.30   Prodaja prženih kobasica i čvaraka

12.00   Tombola = degustacija i ocenjivanje kobasica na štandovima takmičarskih timova

12.15   Preuzimanje uzoraka svežih kobasica od takmičarskih timova

13.45   Početak takmičenja u pravljenju putera na tradicionalni način

14.00   Izvlačenje dobitnika nagrada na tomboli

14.30   Degustacija i ocenjivanje napravljenog putera

15.00   Dodela diploma i nagrada

15:30   Narodno veselje

Takmičenje u izradi svežih kobasica

Takmičarski tim je sastavljen od 4 člana (šofer trezvenjak + tri žedna viteza).

Kotizacija za takmičarski tim do 15.01.2020. godine iznosi 7000 dinara ili 70 EUR za timove iz inostranstva.

Od 16.01.2020. godine do 10.02.2020. godine kotizacija za takmičarski tim iznosi 8000 dinara ili 80 EUR za takmičarske timove iz inostranstva.

U ceni kotizacije je uračunato:

10kg mlevenog svinjskog mesa za proizvodnju kobasica, daska za rezanje kobasice (1x)

plastična posuda za mešanje mesa (1x), higijenske rukavice (8x),

usoljena i oprana tanka svinjska creva (15m), oprano debelo crevo za kulen (1x),

kecelje sa logom Klobásafest 2020 (4x) i kalendar za 2020. godinu (4x),

sto i prostor za proizvodnju kobasica, narezan hleb (2 vekne),

uslužno prženje kobasica za degustaciju i ocenjivanje (2kg za svaki tim).

Takmičarski tim donosi:

So, papriku, beli luk, kim i druge tajne sastojke za kobasice,

specijalna creva za proizvodnju tradicionalnih kobasica, mašinu za punjenje kobasica,

vlastite proizvode za dekoraciju štanda takmičarskog tima,

folklornu nošnju, dres ili drugu vrstu odeće za promociju tima,

ukrasne predmete za dekoraciju stola i degustaciju prženih kobasica...

Od proizvedenih kobasica takmičarski tim predaje organizatoru pojedinačno upakovane uzorke kobasica u kese sa nalepljenim logom svog tima: za ocenjivanje (1x1kg) + za tombolu (1x1kg) + napunjeno debelo crevo – kulen (1x1kg).

Deo napravljenih kobasica (2kg) može uslužno da isprži na roštilju organizatora a preostali deo može pržiti u svojoj režiji za vlastitu konzumaciju.

Takmičarski tim može kao svoje pojačanje za dobro raspoloženje i zabavu, dovesti muzičare sa muzičkim instrumentima. Svakog muzičara sa instrumentom (veličina instrumenta ista ili veća od violine) očekuje osveženje (domaća rakija).

Organizacioni odbor

Organizačný výbor


>>>  Prijava / Application form <<<

 

foto kf19 stan dron 160219

foto kf19 stan vnutro 160219